info@elektrikci-ankara.com 0554 925 72 60

Profesyonel Elektrikçilerden Hizmet sağlayın! Elektrikçi aradığınız zaman gerçekten işinin ehli olan ve sizlere profesyonel şekilde hizmet verecek kişilerin olmadığını görebilirsiniz.

Bu noktada tercihinizi profesyonel isimlerden yana kullanmak için usta olan ve deneyimli birisiyle iletişime geçmeniz gerekir.

İletişim Bilgileri

Telefon

0554 925 72 60

Adres

Kazım karabekir mahallesı 2053sokak 6/b ankara etimesgut Ankara / TÜRKİYE


Elektrik yangınlarına karşı alınabilecek tedbirler nelerdir?


Elektrik Yangınlarına Karşı Alınabilecek Tedbirler

Elektrik yangınları, evlerimizden iş yerlerimize kadar her yerde ciddi güvenlik tehditleri oluşturan olaylardır. Bu tür yangınların önlenmesi ve kontrol altına alınması için alınacak bazı temel tedbirler vardır. İşte elektrik yangınlarına karşı alınabilecek önlemler:

1. Kaliteli Elektrik Malzemeleri Kullanımı:

Elektrik tesisatında kullanılan malzemelerin kaliteli ve güvenilir olması önemlidir. Sertifikalı ve güvenilir markalardan alışveriş yapmak, yangın riskini azaltabilir.

2. Profesyonel Kurulum ve Bakım:

Elektrik tesisatını kurarken veya bakım yaparken her zaman lisanslı ve uzman bir elektrikçiye başvurun. Doğru kurulum ve düzenli bakım, potansiyel riskleri önleyebilir.

3. Aşırı Yüklenmeyi Önleme:

Prizlere takılacak cihazların güç kapasitesi göz önünde bulundurularak aşırı yüklenmeye neden olacak durumlardan kaçınılmalıdır. Prizlerin ve anahtar kutularının maksimum kapasiteleri bilinmeli ve aşırı yüklenmeye izin verilmemelidir.

4. Isınan Kabloları Kontrol Edin:

Elektrik kablolarının veya prizlerin kullanım sırasında aşırı ısındığını fark ederseniz, derhal uzman bir elektrikçiye başvurun. Isınan kablolar, yangın riskini artırabilir.

5. Topraklama Sistemini Kontrol Edin:

Evinizde veya iş yerinizde topraklama sistemi varsa, düzenli olarak kontrol edilmelidir. Topraklama sistemi, kısa devre durumlarında elektriği güvenli bir şekilde boşaltarak yangın riskini azaltır.

6. Çocuk Güvenliği Önlemleri:

Çocuklar evdeyken veya oyun alanlarında elektrik prizleri ve kablolar için koruyucu kapaklar kullanın. Çocukların elektrikli cihazlara ve prizlere zarar verme riskini en aza indirin.

7. Uygun Priz ve Anahtar Seçimi:

Priz ve anahtarların, kullanılacakları ortama uygun olması önemlidir. Özellikle dış mekanlarda kullanılacak priz ve anahtarlar su geçirmez özelliklere sahip olmalıdır.

8. Düzenli Periyodik Kontroller:

Elektrik tesisatının düzenli olarak kontrol edilmesi, olası sorunların erken tespit edilmesini sağlar. Elektrikçi, belirli aralıklarla tesisatın durumunu değerlendirmelidir.

9. Yangın İzolasyonu ve Yangın Söndürücüler:

Evde yangın söndürücüler bulundurun ve yangın izolasyon sistemleri kurun. Yangın durumunda hızlı müdahale, yangının kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir.

10. Bilinçli Kullanım:

Elektrikli cihazları bilinçli bir şekilde kullanmak önemlidir. Geceleri yatarken veya evden çıkarken cihazları kapatmak, yangın riskini azaltabilir.

11. Elektrikli Isıtıcıları Doğru Kullanma:

Elektrikli ısıtıcıları doğru bir şekilde kullanmak, üzerine örtü koymamak ve çevresinde yanıcı malzemeler bulundurmamak önemlidir. Isıtıcılar gözetimsiz bırakılmamalı ve kapalı alanlarda uygun şekilde havalandırılmalıdır.

Tümünü Görüntüle
WhatsApp
Hemen Ara